Calasanz op afstand

CALASANZ ONDERWIJS OP AFSTAND

Zoals je in onze nieuwsbrief al kon lezen, de lessen worden vanaf 16 maart opgeschort tot aan de paasvakantie. Maar we blijven communiceren met ouders zowel op school- als op klasniveau. Leerkrachten, ouders en leerlingen dragen hier een gedeeltelijke verantwoordelijkheid. Wij verwachten van ouders dat ze mee hun kinderen stimuleren. Tevens gaat dit ook een mooie afwisseling zijn bij verveling. Kleuters/ouders blijven in contact met de klasleerkracht via mail. Geregeld krijgen zij een aantal opdrachten doorgestuurd. We proberen gevarieerde opdrachten te voorzien zodat alle ontwikkelingsdomeinen worden aangesproken. vandaar ook deze pagina waar onze kleuterschool samen de handen in elkaar slaat om voor een rijk en ontwikkelingsstimulerend aanbod te zorgen. We proberen deze pagina steeds bij te werken op maan-, woens- en vrijdag.

Thema in de kijker: EI, EI... Pasen komt dichtbij.

We bereiden ons stilaan voor op Pasen en daarom kan je de komende weken genieten van heel wat leuke dingen rond dit thema. Kippen, eieren, Paashaas,.... van deze activiteiten word je vast vrolijk en blij!. Maak van al die leuke dingen zeker een foto en stuur die door naar je klasjuf. Ze verschijnen dan op de fotopagina van je klas en ook op deze pagina zal je er zeker zien verschijnen. Veel plezier!!xxx

In de kijker

Naar het voorbeeld van de berenjacht, gaan we nu op jacht naar 'PAASEITJES'.
1. Ga creatief aan de slag, schilder eitjes of....;
2. Print de eitjes uit de bijlage, kleur ze in en knip ze uit.
3. Verstop ze tijdens het paasweekend (11 & 12 april) binnen of buiten, op een
plek die zichtbaar is vanaf de straat.
4. Deel dit bericht met familie, vrienden en buren......
Paaseitjesjacht 1
Paaseitjesjacht 2

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.' Pippi Langkous

BODYMAP VAN DE WEEK

Ook nu kan je inzetten op bewegen. Probeer de opdracht dagelijks te herhalen. Klik op onderstaande link om meer bodymap oefeningen te zien. We hebben er gedurende de voorbije maanden al veel gedaan. Die kan je natuurlijk ook nog eens herhalen.

Springmolen(P & K1)

Spring met beide voeten samen een rondje rond je eigen lichaamsas.

Slang (K2)

Maak met een touw, of teken met krijt een lange, kronkelende slang op de grond.
Stap 5 keer voorwaarts over de 'slang'.
Doe dit ook achterwaarts.

Jongleur (K3)

Sta mooi rechtop. Hou het balletje in één hand voor je.
Gooi de bal naar je andere hand en weer terug.
Gooi de bal 10 keer heen-en-weer.
Doe dit 5 keer.

BEWEEG TIPS van meester Jonas en juf Liesbet. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

KLASINFO

Klik op de juiste klas om taakjes en nieuwsjes te vinden. Op woensdag en vrijdag worden er opdrachten toegevoegd. Deze kan je steeds BOVEN de vorige vinden. In het "archief" kan je opdrachten van voorbije weken vinden.

Pl- juf Liesbeth

Kijk hieronder voor de opdrachten

PL - juf Liesbeth

Blijf ons volgen: juf Liesbeth

K2: juf Lieve & juf Ute.

Bekijk hieronder onze opdrachten.

K2L - juf Lieve & K2U - juf Ute

Onze opdrachten voor deze week
Extra ideetjes

Blijf ons volgen: juf Lieve & juf Ute.

Elke week worden de klasopdrachten aangepast op maandag, woensdag en vrijdag.
Maar we laten jullie niet in de steek, want in ons archief kan je de vorige klasopdrachten steeds weer opzoeken.
Klik hiernaast op de rode button.

Extraatjes:

Naast onze klasopdrachten, bieden we jullie hier nog een paar extraatjes aan. Je hoeft zeker niet alles te doen, sommige opdrachten zijn voor de jongste kleuters en andere dan weer voor onze oudste kapoenen.

Ook al zien we elkaar nu even niet, we willen zeker van jou horen hoe het daar gaat. Dikke kus - op afstand natuurlijk- van je juf en meester.

In onze babbelbox kan je van alles delen met ons, in de mate van het mogelijke komen jullie babbels hier ook online te staan.

Bekijk hieronder onze ‘Hoe vergaat het ons thuis’-galerij.

Bezoek zeker ook onze Calasanz facebookpagina

Calasanz BABBEL-BOX

Mauro kan fietsen zonder zijwieltjes en is zeer trots 🔝

Wij missen jullie!!!
    Hou jullie goed en hopelijk tot “snel”
    Dikke knuffel Liv

Springkasteel gehuurd!

Even een kort berichtje in deze moeilijke tijden. Ik kan me inbeelden dat het voor jullie nu ook een lastige periode is. Des te meer heel knap hoeveel tips we hebben teruggevonden via de link. Chapeau om dit zo snel voor mekaar te krijgen!

We gaan papa heel blij maken !
    Toitoi daar en tot heel snel !
    Zorg goed voor jezelf en elkaar.
    Dikke zoenen (niet echt dan :))
    Marcel X
    Dag Juf Inge
    Boris mist jou al. Hij hoopt dat hij snel terug naar school mag.
    Rosalie mist jullie!❤
    Lis en Rosalie hebben ook nog tekeningen gemaakt vr de overgrootmoeder in het rusthuis
    En krijttekeningen voor alle mensen die willen helpen😉