Calasanz op afstand

CALASANZ ONDERWIJS OP AFSTAND

Zoals je in onze nieuwsbrief al kon lezen, de lessen worden vanaf 16 maart opgeschort tot aan de paasvakantie. Maar we blijven communiceren met ouders zowel op school- als op klasniveau. Leerkrachten, ouders en leerlingen dragen hier een gedeeltelijke verantwoordelijkheid. Wij verwachten van ouders dat ze mee hun kinderen stimuleren. Tevens gaat dit ook een mooie afwisseling zijn bij verveling. Kleuters/ouders blijven in contact met de klasleerkracht via mail. Geregeld krijgen zij een aantal opdrachten doorgestuurd. We proberen gevarieerde opdrachten te voorzien zodat alle ontwikkelingsdomeinen worden aangesproken. vandaar ook deze pagina waar onze kleuterschool samen de handen in elkaar slaat om voor een rijk en ontwikkelingsstimulerend aanbod te zorgen. We proberen deze pagina steeds bij te werken op maan-, woens- en vrijdag.

Thema in de kijker:VERKEER

Een mengelmoes van leuke activiteiten in de verschillende klassen. Maar centraal staat deze week: veilig in het verkeer.

Kleurtip:

Hier kan je leuke kleurprenten vinden.

Boot
Jules op de fiets
Verkeer
Verkeerslicht
Vliegtuig
Kiddi color

Foto-opdracht:

Zorg deze week voor een foto die te maken heeft met VERKEER.
Hang een coole fietsvlag aan je fiets, hoe beweeg jij veilig door het verkeer, maak een selfie met een verkeersbord,......
We zijn benieuwd!

Teken je mee?

Tekentips
Hartjes
Regenboog

Leuke voorleesverhalen online:

Jules en zijn fiets.

Knutsel- & taakjestips:

Hier kan je ideetjes opdoen, zodat je de komende week creatief aan de slag kan.

Met de auto door de verf
Autobaan1
Autobaan2
Autobaan3
Autobaan4
Een trein stempelen

In de kijker

Mondmaskers, we zien het al een hele tijd en dat zal zo nog wel even blijven.
Ook onze kleuters worden er beetje bij beetje mee vertrouwd.
Anna helpt alvast een handje door zelf een mondmaskertje te dragen.

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.' Pippi Langkous

BODYMAP VAN DE WEEK

Ook nu kan je inzetten op bewegen. Probeer de opdracht dagelijks te herhalen. Klik op onderstaande link om meer bodymap oefeningen te zien. We hebben er gedurende de voorbije maanden al veel gedaan. Die kan je natuurlijk ook nog eens herhalen.

Voetendans (P & K1)

Sta op de voeten van mama of papa en stap zo samen rond de tafel.

Bellenjager (K2)

Mama of papa blaast bellen.
Probeer de bellen tussen je twee handen te vangen.

Voetenlijn (K3)

Zet je voeten mooi voor elkaar op één lijn.
Probeer zo vijftien seconden te blijven staan en verwissel je voeten dan van plaats.

BEWEEG TIPS van meester Jonas en juf Liesbet. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

KLASINFO

Klik op de juiste klas om taakjes en nieuwsjes te vinden. Op woensdag en vrijdag worden er opdrachten toegevoegd. Deze kan je steeds BOVEN de vorige vinden. In het "archief" kan je opdrachten van voorbije weken vinden.

Pl- juf Liesbeth

Blijf ons volgen: juf Liesbeth

Klik hieronder voor de opdrachten

K1: juf Debbie & juf Lies

Blijf ons volgen: juf Debbie & juf Lies.

Klik hieronder voor onze opdrachten.

K2: juf Lieve & juf Ute.

Blijf ons volgen: juf Lieve & juf Ute.

Bekijk hieronder onze opdrachten.

K3: juf Karien & juf Marjolein

Blijf ons volgen: juf Karien & juf Marjolein

Klik hieronder voor onze opdrachten:

SIG: juf Nadine & juf Inge

Blijf SIG volgen: juf Nadine en juf Inge

Klik hieronder voor onze opdrachten

In elke klas kan je de planning terugvinden, ofwel ineens voor een hele week, ofwel wordt deze aangepast op maandag, woensdag en vrijdag.
In het archief kan je alle bestanden terugvinden die bij de opdrachten horen.
Hiervoor moet je wel inloggen.
Klik hierboven op de rode button.

Extraatjes:

Naast onze klasopdrachten, bieden we jullie hier nog een paar extraatjes aan. Je hoeft zeker niet alles te doen, sommige opdrachten zijn voor de jongste kleuters en andere dan weer voor onze oudste kapoenen.

Ook al zien we elkaar nu even niet, we willen zeker van jou horen hoe het daar gaat. Dikke kus - op afstand natuurlijk- van je juf en meester.

In onze babbelbox kan je van alles delen met ons, in de mate van het mogelijke komen jullie babbels hier ook online te staan.

Bekijk hieronder onze ‘Hoe vergaat het ons thuis’-galerij.

Bezoek zeker ook onze Calasanz facebookpagina

Calasanz BABBEL-BOX

Mauro kan fietsen zonder zijwieltjes en is zeer trots 🔝

Wij missen jullie!!!
    Hou jullie goed en hopelijk tot “snel”
    Dikke knuffel Liv

Springkasteel gehuurd!

Even een kort berichtje in deze moeilijke tijden. Ik kan me inbeelden dat het voor jullie nu ook een lastige periode is. Des te meer heel knap hoeveel tips we hebben teruggevonden via de link. Chapeau om dit zo snel voor mekaar te krijgen!

We gaan papa heel blij maken !
    Toitoi daar en tot heel snel !
    Zorg goed voor jezelf en elkaar.
    Dikke zoenen (niet echt dan :))
    Marcel X
    Dag Juf Inge
    Boris mist jou al. Hij hoopt dat hij snel terug naar school mag.
    Rosalie mist jullie!❤
    Lis en Rosalie hebben ook nog tekeningen gemaakt vr de overgrootmoeder in het rusthuis
    En krijttekeningen voor alle mensen die willen helpen😉
    Wij zijn zondag gaan wandelen en wie kwamen wij tegen en zwaaide van ver? Juist, juf Nadine, Noor was blij dat ze haar nog eens zag. Dikke knuffel siggertjes van Noor Gerits